woensdag 13 maart 2013

Aubergine-hummusburger

Soms heb ik zin in een hamburger ervaring, maar geen tijd (of zin) om zelf burgers te maken van bonen of groentes en de vegetarische burgers uit de winkel kunnen mij meestal niet bekoren. Deze aubergine-hummusburgers geven mij de hamburger ervaring (heerlijk smullen, saus over je vingers en de helft van de vulling valt er uit) en zijn zo klaar. Ideaal voor doordeweeks!


Wat heb je nodig voor 2 burgers:
4 dikke plakken aubergine
Olijfolie
Gedroogde oregano
Paprikapoeder
Citroensap
2 (desem)bolletjes, doorgesneden
Sla
2 plakjes rode ui
Hummus
2 plakjes tomaat
Peper
Zout

Bereiden:
Bestrooi de aubergine met zout en laat 30 minuten uitlekken, dep de aubergine droog. Verhit een grillplan, besprenkel de aubergine met olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper en zout. Grill de aubergineplakken gaar. Besprenkel de aubergine met citroensap. Grill de broodjes.
Leg wat sla op de onderkant van de broodjes, een plak ui, aubergine, een dot hummus, aubergine, tomaat en de bovenkant van het broodje.
Lekker met een salade van de rest van de aubergine (gegrild), sla, ui en tomaat met een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten