donderdag 14 februari 2013

Zoete broccoli met tempeh, sesam en koriander

Vanuit het koelvak lag een blok tempeh me aan te kijken, al vaker had ik hem in mijn handen gehad, maar uiteindelijk niet mee genomen. Dit keer mocht de tempeh mee naar huis, maar wat dan? Ottolenghi had het antwoord, marineren en serveren met broccoli.
Je kunt er rijst bij serveren, voor mij was dat niet nodig.



Wat heb je nodig voor 2 personen?
3 el ketjap manis
4 el chilisaus
2 el sesamolie
1/2 blok tempeh
1 broccoli
1 el sesamzaad
Zonnebloemolie
Handvol korianderblad

Bereiden:
Meng de ketjap, chilisaus en sesamolie met elkaar in een lage schaal. Snijd de tempeh in dunne plakken en bedek de plakken met de marinade, laat minimaal 30 minuten marineren, maar liever langer.

Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Stoom de broccoli in 5 minuten gaar.

Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan, blijf bij de pan staan, voor je het weet heb je zwart sesamzaad.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg zonnebloemolie toe, draai het vuur wat lager en doe de tempeh in de olie. Bak 2-3 minuten per kant. Voeg de broccoli en de overgebleven marinade toe en meng voorzichtig met elkaar. Haal de pan van het vuur en meng het sesamzaad en korianderblad door de broccoli. Serveer warm of lauwwarm.

Eet smakelijk!

Bron: Het Kookboek, Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten