vrijdag 22 februari 2013

Vouwbrood met hete pompoen

In de groenten/fruitschaal lag een pompoen die zijn beste tijd had gehad, in soep had ik geen zin, gewoon geroosterd at ik de pompoen de laatste tijd wel vaker. Op zoek naar een andere smaakcombinatie met pompoen. En het is ongelofelijk, maar ook dit recept komt weer uit Veg!, ik beloof jullie dat ik mijn blik weer ga verruimen en ook andere kookboeken en recepten toe laat ik de keuken de komende tijd.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
125 gram speltbloem
125 gram speltmeel
1/2 el gist
Zout
1/2 el olijfolie
188 ml lauwwarm water

1 kleine pompoen, in blokjes
2 tenen knoflook, ongepeld & geplet
Tijm
Olijfolie
1 rode peper, fijngesneden
1 rode ui, in ringen
Rucola
50 gram cheddar, geraspt
Peper
Zout

Bereiden:
Meng de bloem, meel, gist en zout met elkaar. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed minimaal 10 minuten tot een luchtig deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat ongeveer 2 uur rijzen.

Ondertussen kun je de groenten en snijden en voorbereiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de pompoen met knoflook,tijm, olijfolie, rode peper, ui, peper en zout en bak 45 minuten in de oven, schep tussendoor een keer om.

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol of druk uit. Zet een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur en laar goed heet worden. Leg het deeg in de pan en bak 2 minuten, draai om en bak nog 1 minuut. Bewaar de warme platbroden in een schone theedoek, zo blijven ze zacht.

Serveer de platbroden met de pompoen, rucola & cheddar.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten