zondag 3 februari 2013

Soep van spinazie, kikkererwten & porcini

Vandaag nog een gerecht uit mijn nieuwe kookboek. Een geslaagde maaltijdsoep, de paddenstoelen geven de soep een krachtige smaak en de kikkererwten zorgen voor voldoende vulling. Een heerlijke soep voor een winterdag.


Wat heb je nodig voor 4 kommen?
30 gram gedroogde porcini (of andere paddenstoelen)
1 el boter
1 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 gram tomatenblokjes
400 gram kikkererwten, afgespoeld
Rozemarijn
300 gram spinazie
Peper
Zout

Bereiden:
Giet 750 ml kokend water over de paddenstoelen en laat minimaal 30 minuten staan. Giet de paddenstoelen met vocht door een zeef en bewaar het vocht.
Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op laag vuur, fruit de ui in 10 minuten zacht, voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, rozemarijn en paddenstoelen toe en breng aan de kook. Laat de soep 45 minuten zacht koken. Voeg de spinazie toe en kook tot de spinazie gaar is. Breng de soep op smaak met peper & zout.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten