woensdag 20 februari 2013

Snijbonen met tomaten & knoflook

Uit Veg! blijf ik nieuwe gerechten ontdekken, ook vandaag weer een origineel en lekker gerecht. Snijbonen met tomatensaus, erg lekker als bijgerecht of neem een extra grote portie en eet het als hoofdgerecht. Dit keer heb ik niets toegevoegd of veranderd aan het gerecht, het was goed zo.


Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht)?
500 gram snijbonen
500 gram tomaten
2 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
Basilicum
Peper
Zout

Bereiden:
Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 6 cm.

Halveer de tomaten en rasp ze met een grove rasp boven een kom, de schillen gooi je weg.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of een wok op middelhoog vuur en fruit de ui 10 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

Roer de bonen en het tomatenpulp met wat zout en peper door de ui, breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de basilicum toe en kook nog 5 minuten, tot de bonen gaar zijn en de saus wat dikker is geworden. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe, strooi er wat basilicumblaadjes over en serveer!

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten