woensdag 13 februari 2013

Quinoasalade met tuinbonen & avocado

Helaas is het nog lang geen zomer, maar met deze salade lijkt de zomer net iets dichter bij.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram (rode) quinoa
200 gram diepvries tuinbonen
1 bos radijsjes, in plakjes
Olijfolie
Komijnpoeder
Chilivlokken
2 tenen knoflook, fijngesneden
Basilicum
1 citroen
1 rijpe avocado
Peper
Zout

Bereiden:
Was de quinoa en kook hem in 600 ml in 12 tot 15 minuten gaar. Meng de quinoa in een grote schaal met olijfolie, komijnpoeder, chilivlokken, knoflook en breng op smaak met peper en zout. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water, spoel koud en voeg toe aan de quinoa. Meng de radijsjes en het sap van 1 citroen door de quinoa. Snijdt op het laatste moment de avocado in plakjes en meng samen met de basilicum voorzichtig door de salade.

Eet smakelijk!

Bron: Plenty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten