maandag 4 februari 2013

Polenta met pompoen & venkel uit de oven

Wellicht iets te veel werk voor op de maandagavond, maar wel erg lekker! Vandaag geen of te weinig tijd? bewaar het recept dan voor het weekend.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
2 rode uien, in partjes
Bruine basterdsuiker
Balsamicoazijn
1 kleine pompoen, in stukken
1 venkelknol, in stukken
1 teen knoflook, in plakjes
Rozemarijn
Bladpeterselie
150 gram polenta
600 ml groentebouillon
1 hand pecorino (geraspt)
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de pompoen, venkel en knoflook met rozemarijn, peper, zout & olijfolie en spreidt uit over een bakplaat. Ze de groenten 30 tot 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Maak ondertussen de uien klaar. Verhit in een kleine pan een scheut olijfolie, voeg de uien toe en bak even, blus af met balsamicoazijn & suiker en bak een paar minuten. Voeg een scheutje water toe en laar op laag vuur 25 minuten of langer zacht bakken.
Maak een peterselie olie: Doe een flinke hand peterselie in de beker van een staafmixer schenk hier wat olijfolie bij en mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de polenta samen met de bouillon & rozemarijn aan de kook en kook al roerend 10 minuten. Haal de polenta van het vuur en meng met de de pecorino en wat peper.
Serveer de polenta met de geroosterde groente, uien & peterselie olie.

Eet smakelijk!

Bron: 24kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten