dinsdag 12 februari 2013

Polenta met paddenstoelen & rode wijn

De combinatie van zachte romige polenta met de paddenstoelen & rode wijn is altijd goed. Kies paddenstoelen uit het seizoen en een goede rode wijn.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram polenta
Bouillonpoeder
Rozemarijn
20 gram pecorino, geraspt
Olijfolie
1 el boter
1 ui, gesnipperd
400 gram paddenstoelen, in plakken
1 teen knoflook, fijngesneden
Tijm
100 ml rode wijn
100 ml groentebouillon
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe en fruit een paar minuten. Doe de paddenstoelen erbij en bak ongeveer 10 minuten, tot het vocht verdampt is. Bak de knoflook en tijm een minuut mee. Blus af met de rode wijn en bouillon en laat 15 tot 20 minuten zacht koken.
Maak ondertussen de polenta. Breng 600 ml water met polenta, bouillonpoeder en rozemarijn aan de kook. Kook de polenta 10 minuten en roer regelmatig door. Haal de polenta van het vuur en roer de pecorino erdoor. Breng de polenta en de paddenstoelen op smaak met peper en zout. Serveer de polenta met de paddenstoelen-rode wijn saus.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten