zondag 10 februari 2013

Pizza met boerenkool & cheddar

Vorige week at ik al boerenkool in de lasagne, deze week gaan we een stap verder. Boerenkool op de pizza! De boerenkool wordt heerlijk knapperig op de pizza en in combinatie met de smeltende kaas, is dit echt comfortfood.
Begin op tijd met het maken van het deeg, kneed lang genoeg en laat 2 uur rusten, dan wordt de bodem heerlijk luchtig.


Wat heb je nodig voor 4 pizza's?
250 gram speltbloem
250 gram speltmeel
1 el gist
Zout
1 el olijfolie
375 ml lauwwarm water

Olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
300 gram boerenkool
200 gram cheddar, verbrokkeld
Peper
Zout

Bereiden:
Meng de bloem, meel, gist en zout met elkaar. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed minimaal 10 minuten tot een luchtig deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat ongeveer 2 uur rijzen.
Ondertussen kun je de boerenkool voorbereiden.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur 7 minuten, voeg de knoflook toe en fruit nog eens 8 minuten. Zet het vuur wat hoger, voeg de boerenkool in delen toe en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 230 graden.
Bestrooi je aanrechtblad met bloem en verdeel het deeg in vier stukken. Rol of spreid het deeg uit over een bakplaat. Bak de bodem 5 minuten voor. Beleg de bodem met 1/4 van de boerenkool en 1/4 van de kaas en bak 15 minuten. Bak vervolgens de andere 3 pizza's.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten