zondag 24 februari 2013

Pasta met broccoli

Vandaag deel 1, van een recept uit Jamie's 15 minutes en nee het lukte mij niet om dit hele recept ook in 15 minuten voor elkaar te krijgen. Maar lekker was het wel! En ook erg fijn dat Jamie in dit boek veel groente gebruikt in zijn gerechten. Als je een beetje doorwerkt is de past wel in 15 minuten klaar, 1, 2, 3... START!


Wat heb je nodig voor 4 personen?
250 gram kamutpasta
Basilicum
50 gram ansjovisfilets in olijfolie
1 biologische citroen
2 tenen knoflook
2 gedroogde chili pepers
60 gram pecorino, geraspt
1 broccoli
50 gram pijnboompitten

Bereiden:
Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta in de pan en kook in 10 minuten beetgaar. Snijd de roosjes van de broccoli en bewaar de steel voor morgen. Kook de broccoli de laatste 5 minuten met de pasta mee. Maak ondertussen de saus: die de basilicum, ansjovisfilets en 1 el olie, rasp en sap van de citroen, knoflook, peper, pecorino en een scheut water in een blender of staafmixer en mix tot een saus. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Giet de broccoli en pasta af en meng met de saus, serveer met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie's 15 minute

Geen opmerkingen:

Een reactie posten