dinsdag 26 februari 2013

Nasi

Zonder pakjes & zakjes en vegetarisch! Nasi is een ideale manier om het restje rijst en de overgebleven groentes op te maken. Geserveerd met krokante tempeh, satésaus (ok die is wel uit een pakje, maar wel zonder e-nummers!) en krokante uitjes valt het bij iedereen wel in de smaak! Vandaag staan er geen hoeveelheden bij, we werken immers met restjes.


Wat heb je nodig voor 1 persoon?
125 gram tempeh, in blokjes
2 el citroensap
4 el water
Peper
Zout
Zonnebloemolie
Kruidenmengsel (Kurkuma, gember, komijn, paprikapoeder, chilipeper & laos)
1 tl bouillonpoeder
Knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
Gemengde fijngesneden groenten bv. ui, prei, wortel en kool
Taugé
Gekookte zilvervliesrijst
Satésaus
Krokante uitjes

Bereiden:
Maak van citroensap, water, peper en zout een marinade, voeg de tempeh toe en laat hem minimaal 1 uur staan. Verhit zonnebloemolie in een wok en bak de tempeh krokant, haal de tempeh uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Als er geen olie meer in de wok zit voeg je nog een scheut toe, fruit de kruiden en specerijen 1 minuut. Bak daarna de knoflook en peper even aan en voeg de bouillonpoeder en fijngesneden groenten toe. Bak op hoog vuur 5 minuten en voeg de taugé toe bak even mee. Nu kunnen de rijst en tempehblokjes erbij, bak tot de tempeh en rijst warm zijn.
Serveer met satésaus en uitjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten