woensdag 6 februari 2013

Linzen met peterselie

Vandaag weer een recept uit mijn nieuwe kookboek Veg!, linzen met peterselie. Heerlijk als bijgerecht of met wat haloumi en tomaten als lunchsalade.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram linzen
Bouillonpoeder
1 teen knoflook
1 laurierblad
Olijfolie
Witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
Bladpeterselie, alleen de blaadjes
Lente ui, in ringen
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de linzen in water met bouillonpoeder, 1 laurierblad en een geplette teen knoflook tot ze gaar zijn. Maak ondertussen een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, peper & zout. Giet de linzen af en meng ze met de dressing. Laat afkoelen. Meng de linzen met de peterselie en lente ui & serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten