zaterdag 23 februari 2013

Geroosterde bietensalade

Bieten gecombineerd met geitenkaas, een echt klassieker en altijd lekker. Vandaag een salade heerlijk als voorgerecht, lunch of licht diner.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
50 gram gedroogde en voorgeweekte witte bonen
3 tenen knoflook
4 rode bieten
Olijfolie
Tijm
Balsamico azijn
Citroensap
100 gram veldsla
60 gram zachte geitenkaas
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de voorgeweekte bonen in vers water in ongeveer 60 minuten gaar, oude bonen hebben misschien wat langer nodig.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak twee tenen knoflook fijn, schil de bieten en snijd ze in parten. Leg de bieten op een bakplaat en voeg knoflook, tijm, olijfolie, balsamico azijn, citroensap, peper en zout toe. Meng goed met elkaar en bak 45 minuten, of wat langer tot ze gaar zijn.
Meng de veldsla met een scheut olijfolie en balsamico azijn, breng op smaak met zout en peper. Meng de sla met de witte bonen, bieten en geitenkaas.

Eet smakelijk!

Bron: De Groene Garde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten