zondag 17 februari 2013

Gemarineerde aubergine met tahinsaus

Weer een geslaagd recept van Ottolenghi. De pittige aubergine met de zachte tahinsaus is heerlijk. Lekker met een stuk Turks brood.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
3 aubergines
1 rode peper, fijngehakt
2 el. fijngesneden koriander
1 el gedroogde oregano
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el citroensap
3 el olijfolie
Peper
Zout

Tahinsaus
50 ml tahin
50 ml water
25 ml citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd aubergine in parten van gelijke grote, schep om met een deel van de gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout en bak ze in 30 minuten gaar.
Maak ondertussen de marinade meng de peper, koriander, oregano, knoflook, citroensap en olijfolie. Schenk de marinade over de aubergines en laat minimaal 2 uur staan.

Maak de tahinsaus: meng de tahin, water, citroensap, knoflook en zout tot een papje. Laat tot gebruik in de koelkast staan, dan wordt de saus wat dikker.

Serveer de aubergine met de tahinsaus en warm Turks brood.

Eet smakelijk!

Bron: Het kookboek, Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten