maandag 18 februari 2013

Gado Gado

Gekookte groenen saai? Niet met lekkere satésaus en gefruite uitjes. Door de groenten op een grote schaal te serveren en de satésaus en uitjes in schaaltjes, wordt het eten ook een sociale bezigheid. Je kunt er rijst bij serveren, dan heb je voldoende voor 4 personen.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 tl. kurkuma
200 gram aardappelen, in partjes
1 spitskool, fijngesneden
125 gram taugé
200 gram sperziebonen, afgehaald
1 komkommer, in plakken
2 gekookte eieren, in partjes
Korianderblad
Satésaus, ik gebruikte één van de natuurwinkel zonder e-nummers
Gefruite uitjes

Bereiden:
Zet twee pannen met kokend water op het vuur. Kook de aardappelen met kurkuma in één pan tot ze gaar zijn. Blancheer in de andere pan de kool 3 minuten en schep eruit met een schuimspaan, blancheer vervolgens de taugé 1 minuut en schep uit het water, als laatste blancheer je de sperziebonen ongeveer 5 minuten.
Schep de groenten in hoopjes op een grote schaal, de eieren kunnen in het midden bestrooi met korianderblad. Serveer de komkommer, satésaus en gefruite uitjes in aparte schaaltjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten