donderdag 21 februari 2013

Chili

En ja ook vandaag een recept uit mijn favoriete kookboek op dit moment, dit keer wel met wat aanpassingen. Lekker met wat volkoren pitabroodjes.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Zonnebloemolie
2 rode uien, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
Gemalen komijn
Cayennepeper
Piment
1 courgette, in blokjes
2 puntpaprika's, in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten
1 blikje chilibonen
Flinke scheut rode wijn
Peterselie, fijngesneden
Koriander, fijngesneden
Oregano, gedroogd
Peper
Zout
IJsbergsla
Zure room
50 gram cheddar, verkruimeld

Bereiden:
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui een paar minuten, voeg de peper, knoflook, komijn, cayennepeper en piment toe en bak 1 minuut.
Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee. Nu kunnen de tomatenpuree, tomaten, chilibonen, rode wijn, peterselie, een deel van de koriander en oregano erbij. Doe er een glas water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 30 minuten koken.

Serveer met ijsbergsla, zure room, cheddar & pitabroodjes.

Eet smakelijk!

Bron: Veg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten