dinsdag 19 februari 2013

Andijvie uit de oven

Op de sportdagen vind ik het makkelijk dat het eten al grotendeels klaar is, nog even in de oven en we kunnen aan tafel. Dit gerecht kun je ook heel goed van te voren klaar maken. Het ziet er niet bijzonder lekker uit, maar ik kan je vertellen dat de combinatie van de zachte puree, vlezige champignons & zoute kaas erg lekker is!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
400 gram aardappelen
450 gram andijvie, gesneden
250 gram champignons, in plakjes
1 ui
Olijfolie
50 gram pecorino, geraspt
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar, giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree.
Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui 5 minuten, voeg de champignons toe en bak tot ze geen vocht meer verliezen en goudbruin zijn, breng op smaak met peper. Zet de champignons apart. Verhit nog een beetje olijfolie in de wok en wok de andijvie een paar minuten. Meng de andijvie met de aardappelpuree en doe in een ovenschaal, verspreid de champignons erover en maak af met de kaas.
Verhit de oven voor op 180 graden en bak de schotel 30 minuten tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten