donderdag 24 januari 2013

Zalm met een krokant laagje

Vandaag een Hollandse maaltijd: vis, groente & aardappelen. Soms zo lekker! Op de zalm zit een heerlijke krokant korst.
 

Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 tenen knoflook
1 (desem) boterham
rasp van 1 citroen
tijm
10 gram (groene) olijven
40 gram pecorino, geraspt
5 gram boter
Olijfolie
2 zalmfilets
Peper
Zout
400 gram aardappelen
500 gram sperziebonen, afgehaald

Bereiden:
Doe de knoflook, het brood, citroenrasp, tijm, olijven en 20 gram pecorino in de beker van een staafmixer en maal fijn. Voeg de boter, een scheut olijfolie en peper en zout naar smaak toe en meng tot een broodkruim. Leg de zalmfilets op bakpapier en verdeel het broodmengsel erover, zet de zalm 30 minuten (afgedekt) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen 20 minuten tot ze gaar zijn en stamp tot een puree, meng de rest van de pecorino en peper en zout naar smaak door de puree. Stoom de sperziebonen in 15 minuten beetgaar.
Bak de zalm 10-15 minuten in de oven.

Serveer de zalm met de aardappelpuree en sperziebonen.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten