zondag 20 januari 2013

Wortelkoekjes met dip

Koekjes lekker! Wortelkoekjes? Ja ook lekker. Leuk als hapje, maar ook als hoofdgerecht.


Wat heb je nodig voor 8 koekjes?
600 gram wortels, in plakjes
295 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
Korianderblad, fijngesneden
Korianderzaad
Komijnzaad
1 ei, geklopt
Harissa
170 gram Total 0% yoghurt
Olijfolie
Peper
Zout

Sla aangemaakt met olie, azijn, zout en peper voor bij de koekjes

Bereiden:
Kook de wortel in kokend water met zout in 20 minuten gaar. Maal ondertussen in een vijzel het koriander- en komijnzaad fijn. Giet de wortelen af en laat even droog stomen, stamp met de kikkererwten tot een puree en laat afkoelen. Meng de koriander, korianderzaad, komijnzaad, ei, zout en peper door de puree. Draai hier 8 balletjes van en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast, maar liever langer.
Roer de harissa (hoeveelheid naar smaak) en wat zout door de yoghurt en doe in een mooi schaaltje.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de koekjes op medium laag vuur, druk de balletjes een beetje plat en bak 3 tot 4 minuten per kant. Serveer de koekjes met de yoghurt en sla.

Wil je de koekjes van te voren maken? Warm ze dan 10 tot 15 minuten op in een oven op 180 graden.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten