dinsdag 8 januari 2013

Witlofstamppot met camembert

Aardappelpuree met witlof & kaas, Hollandser kan bijna niet. Een heerlijk gerecht voor de donkere winterdagen.

 
Wat heb je nodig voor 2 personen?
400 gram aardappelen, in stukken
5 stronken witlof, gehalveerd
Olijfolie
Paneermeel
30 gram hazelnoten, grofgehakt
2 bakcamembertkaasjes
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een grillpan op middenhoog vuur. Besprenkel de witlof royaal met olijfolie en grill 5 minuten per kant. Snijdt de witlof na het grillen in brede repen. Giet de aardappelen af en stamp tot een puree.  Meng de aardappelen en witlof en breng op smaak met zout en peper. Doe de stamppot in een ingevette ovenschaal en strooi de noten en paneermeel erover maak af met een beetje olijfolie.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de schotel 30 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de camembertkaasjes (op bakpapier) toe.

Serveer de stamppot met de kaasjes.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten