zaterdag 5 januari 2013

Torentje van aardappel, aubergine & geitenkaas

Een leuk torentje om te serveren als voorgerecht, hapje of je eet hem met een salade als hoofdgerecht. Dit recept vergt wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat.


Wat heb je nodig voor 6 torentjes?
250 gram aardappel
1 aubergine
2 portobello's
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde basilicum
1 teen knoflook, fijngesneden
60 gram zachte geitenkaas, in 6 plakken
2 el olijfolie
Peper
Zout

Bereiden:
Begin op tijd! Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappel in dunne plakken. De aubergine en portobello snijd je in iets dikkere plakken. Meng de olie met tijm, basilicum en knoflook. Leg de aardappel en aubergine op 1 bakplaat en de portobello's op een andere bakplaat. Breng de groenten op smaak met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Rooster de portobello 15 minuten in de oven en de aubergine en aardappel 25 minuten. Laat de groenten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 18 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 6 torentjes, begin met de aardappel, dan de aubergine, portobello, geitenkaas, portobello, aubergine en als laatste een plak aardappel. Verwarm de torentjes 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten