zondag 6 januari 2013

Tomaten-paprikasoep

Soep kun je bijna de hele dag eten, als lunch, rond 4 uur als opkikker, 's avonds als voorgerecht of met brood als hoofdgerecht. Deze tomatensoep is door de geroosterde paprika's extra lekker. Weer een geslaagd recept van Jamie.


Wat heb je nodig voor 3 flinke kommen?
olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
Bosje
basilicum, blaadjes geplukt en stelen fijngehakt

1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukken
Rode wijn azijn
800 gram tomatenblokjes
0,5 liter groentebouillon
Peper
Zout


Bereiden:
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middenhoog vuur. Fruit de knoflook en basilicumsteeltjes 1 minuut. Voeg de paprikastukken toe en bak een paar minuten mee, blus af met een flinke scheut rode wijn azijn. Laat de azijn verdampen en voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat ruim 45 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer met een paar basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten