woensdag 30 januari 2013

Toast met zuurkool & gorgonzola

Zuurkool in de stamppot, in een ovenschotel of zacht gestoofd ken ik wel, maar op toast? Nee dat had ik nog niet eerder gezien of geprobeerd. Ik hou er van om nieuwe combinaties of ingredi├źnten te proberen, dus vandaag toast met zuurkool. En... het is een aanrader de combinatie van knapperig zuurdesembrood, romige & zachte zuurkool en pittige gorgonzola is erg lekker!


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Boter
2 tenen knoflook, 1 fijngesneden en de ander gehalveerd
1 rode ui, gesnipperd
500 gram wijnzuurkool, uitgelekt
Salie
90 ml slagroom
4 sneden zuurdesembrood
50 gram gorgonzola, verbrokkeld
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de fijngesnipperde knoflook en ui een paar minuten. Voeg de zuurkool, salie, slagroom, peper en zout toe en verwarm een paar minuten tot je een mooie romige zuurkool hebt.
Rooster ondertussen de boterhammen 5 tot 10 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn. Bestrijk de boterhammen met de helften knoflook. Beleg de boterhammen met zuurkool en serveer de rest van de zuurkool naast de boterhammen. Maak de boterhammen af met de gorgonzola.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten