donderdag 3 januari 2013

Sperziebonensalade met granaatappelpitten

De feestdagen zijn weer achter de rug. Voor mij elk jaar weer even tijd om te 'balansen', maar wel met lekker eten! Vandaag een salade vol met sperziebonen.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 el extra vierge olijfolie
1 el granaatappelmelasse
1 el citroensap
Snufje suiker
600 gram sperziebonen, afgehaald
1 rode ui, in dunne ringen
Bladpeterselie, de blaadjes
Munt, de blaadjes
1 granaatappel, de pitten
Peper
Zout

Bereiden:
Meng de olijfolie, granaatappelmelasse, citroensap, suiker, peper en zout tot een dressing. Kook de sperziebonen 5 minuten en laat afkoelen. Meng de sperziebonen, ui, munt, peterselie, granaatappelpitten door elkaar en besprenkel met de dressing.

Lekker met een stuk Turks (bruin) brood.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten