woensdag 9 januari 2013

Paddenstoelentaartje

Het fijne van hartige taarten is dat je ze van te voren grotendeels in alle rust kan klaarmaken. Handig voor tijdens een gezellig etentje, kun je gewoon bij de visite gaan zitten. In deze taart zijn een paar van mijn favoriete ingrediënten gecombineerd: bladerdeeg, paddenstoelen, hazelnoten & kaas. Een heerlijke taart voor een herfst of winterdag.

 
Wat heb je nodig voor een klein taartje (1 grote of 2 normale eters)?
2 plakken bladerdeeg, ontdooid
Boter
250 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons e.d.)
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 cm gember, geraspt
Gedroogde tijm
25 gram hazelnoten, grofgehakt
1 ei
50 ml crème fraîche
25 gram pecorino, geraspt
Peper
Zout

Bereiden:
Verwam de oven voor op 200 graden en vet een kleine spring- of bakvorm in. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijdt of scheur ze in grove stukken. Verhit de boter in een pan en bak de paddenstoelen ongeveer 4 minuten, voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak het mengsel net zo lang tot het vocht verdampt is. Bak de laatste 2 minuten de hazelnoten mee en breng op smaak met peper en zout.
Meng het ei met crème fraîche en de pecorino, verdeel het mengsel in het bladerdeeg en doe de paddenstoelen erin. Bak het taartje in 30 minuten gaar.

Lekker met een groene salade als frisse tegenhanger.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten