maandag 21 januari 2013

Minestrone

Op maandagavond sport ik altijd en wil ik het liefst na het sporten meteen eten, maar wel lekker & gezond. Daarom maak ik vaak op zondag een soep, dan kunnen de smaken de hele nacht intrekken en heb ik enkele minuten na het sporten een heerlijke kom soep.


Wat heb je nodig voor 2 (flinke) eters?
olijfolie
1 prei, in reepjes
4 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 rode ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
400 gram tomatenblokjes
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
500 ml groentebouillon
100 gram kleine pasta
300 gram boerenkool, gesneden
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Giet een scheut olijfolie in de pan en voeg de prei, bleekselderij, ui, fijngesneden knoflook en laurier toe. Doe de deksel erop en bak 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Schep af en toe om. Voeg de tomaten en bonen toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zonder deksel koken. Giet de bouillon erbij en breng opnieuw aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat 15 minuten koken.
Voeg de pasta toe en btreng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen.

Verwarm de soep de volgende dag, het kan zijn dat de soep wel erg dik is geworden, voeg dan kokend water toe.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten