dinsdag 29 januari 2013

Kamutpasta met boerenkool & shiitake

Boerenkool, niet mijn favoriete groente, in de stamppot of gekookt kan het mij niet bekoren. Maar geroosterd of gewokt vind ik het wel lekker. In dit recept is de boerenkool  gebakken, waardoor hij lekker zacht wordt.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
120 gram kamutpasta
Olijfolie
300 gram gesneden boerenkool
100 gram shiitakes, in plakken
1 rode ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el boter
Bladpeterselie, gehakt
Citroensap
Peper
Zout
Pecorino, geraspt

Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, vang bij het afgieten van de pasta een glas kookwater op.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de boerenkool in 8 minuten zacht op middenhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur lager en voeg de shiitakes, knoflook en boter toe en bak 5 minuten. Schenk het opgevangen pastavocht bij de boerenkool en roer tot een smeuïge massa, voeg de pasta toe. Voeg als laatste de peterselie, citroensap, peper en zout naar smaak toe. Serveer de pasta met versgeraspte pecorino.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten