maandag 7 januari 2013

Gebakken polenta met paddenstoelen

Polenta tot een paar jaar geleden onbekend voor mij, daar kwam op een berg in Italië verandering in. Daar at ik na een bergwandeling een heerlijk bord met romige polenta en paddenstoelen, heerlijk! De volgende dag ben ik in het dorp op zoek gegaan naar polenta en in Nederland ging ik aan de slag met de polenta. Helaas waren de eerste keren geen succes, de polenta werd niet gaar of brandde aan. Na veel proberen draai ik nu mijn hand niet meer om voor een lekkere romige polenta. Maar eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar knapperig gebakken polenta, daarom vandaag daar een recept voor. De romige polenta volgt!


Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Polenta:
50 gram oesterzwammen, in blokjes
Olijfolie
Tijm
240 ml water
60 gram polenta
10 gram pecannoten, gehakt
10 gram pecorino, gehakt

Voor erbij:
250 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
Een paar pecannoten, geroosterd
Een flinke hand pecorino, geraspt

Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesterzwam met tijm in een paar minuten krokant. Breng in een andere pan het water samen met de polenta al roerend aan de kook, laat 5 minuten zacht koken. Roer regelmatig door. Haal de polenta van het vuur en meng de oesterzwam, pecannoten en pecorino door de polenta, spreid de polenta uit op een bord, laat afkoelen en zet in voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijdt de polenta in blokjes. Verhit olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen een paar minuten, haal de paddenstoelen uit de pan. Bak in de koekenpan de polenta 3 minuten aan elke kant, doe de laatste minuten de paddenstoelen erbij.
Serveer de polenta en paddenstoelen met pecannoten en pecorino.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten