maandag 28 januari 2013

Garnalen met doperwten en sugar snaps

Een lekker, gezond & licht gerecht ideaal om de week mee te beginnen. Kook de rijst een dag van tevoren en je hebt het zo op tafel staan.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
200 gram sugar snaps
Zonnebloemolie
1 ei, losgeklopt
1 rode peper, fijngesneden
Een bos bosuitjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
125 gram garnalen, gepeld
120 gram rode rijst, liefst een dag van te voren gekookt
Sojasaus
Sesamolie
Chilisaus
100 gram doperwten (vers of diepvries)
Korianderblaadjes

Bereiden:
Blancheer de sugar snaps 1 a 2 minuten in kokend water en spoel koud.
Zet een wok op middenhoog vuur en verwarm de zonnebloemolie. Voeg het ei toe en maak in 1 a 2 minuten een soort roerei. Schep het ei op een bord. Verhit wat zonnebloemolie in de wok en voeg de peper, bosui en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de sugar snaps, roerei, rijst, garnalen, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en bak een paar minuten tot alles goed warm, maar nog wel knapperig is. Serveer naar smaak met korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten