dinsdag 15 januari 2013

Aubergine met kikkererwten

Soms eet ik periodes vooral Hollandse gerechten, dan weer Italiaan en nu eet ik regelmatig gerechten in met een Arabische touch. Gerechten met warme specerijen en uitgesproken smaken, comfort & happy food.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
2 aubergines, in lange plakken
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 el geraspte gemberwortel
1 groene peper, zonder zaden, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
400 gram tomatenblokjes
295 gram kikkerwten uitgelekt & afgespoeld
1 el granaatappelmelasse
Verse munt, fijngesneden
Peterselie, fijngesneden
1 granaatappel, de pitjes
Zout

Bereiden:
Wentel de aubergine plakken door de olijfolie en grill ze in een grillpan gaar. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, peper en paprikapoeder een paar minuten. Doe de tomaat, kikkerwten, granaatappelmelasse erbij en maak het mengsel warm. Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aubergine, schep de helft van het kikkererwtenmengsel daar op en herhaal deze lagen. Bak de ovenschotel 15 tot 25 minuten in de oven. Serveer met de kruiden en granaatappelpitten.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten