maandag 10 december 2012

Wortelen en doperwten

Vandaag geen simpel gekookte wortelen en doperwten, maar wortelen en doperwten volgens Ottolenghi. Dit is weer een geslaagd recept uit Het Kookboek. De anijs sterren en kaneel geven een heerlijke geur.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Sinaasappelsap van 2 sinaasappels
Flinke scheut rode wijn
2 el honing
2 kaneelstokjes
4 anijs sterren
1 el korianderzaad
1 kg wortel, in plakken
Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 gram doperwten (vers of diepvries)
Peper
Zout

Bereiden:
Maak de saus, breng de sinaasappelsap met rode wijn, honing, kaneel en anijs sterren aan de kook en laat inkoken tot 1/3. Bij mij duurde dit 25 minuten.
Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng de wortelen met korianderzaad, knoflook, olijfolie, peper en zout op een bakplaat. Bak 20 minuten in de oven. Haal de wortelen uit de oven en meng met de saus (inclusief kaneel en anijs sterren) en zet nog 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de doperwten in een pan met kokend water en zout 1 á 2 minuten. Meng de wortelen en doperwten en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Het Kookboek, Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten