woensdag 26 december 2012

Venkel met kruidengratin

Last minute nog op zoek naar een bijgerecht voor het kerstdiner van vanavond? Gelukkig zijn er een aantal supermarkten geopend vandaag en is onderstaand gerecht erg makkelijk te maken.



Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 venkelknollen
Rasp en sap van 1 citroen
50 gram vers broodkruim
40 gram walnoten, gehakt
1 el tijm
25 gram pecorino, geraspt
30 ml slagroom
1 teen knoflook, fijngesneden
125 ml groente- of kruidenbouillon
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de venkelknollen en bewaar het venkelgroen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de venkel 10 minuten.
Maak intussen de gratinlaag. Meng de rasp en sap van de citroen met broodkruim, walnoten, tijm, pecorino, slagroom, knoflook, peper en zout.
Giet de venkel af en doe ze met het snijvlak omhoog in een ovenschaal. Verdeel de gratinlaag over de venkel en schenk de bouillon voorzichtig op de bodem van de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de venkel 25 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 30 minuten tot er een knapperige gratinlaag ontstaat.


Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten