zondag 16 december 2012

Vegetarische erwtensoep

Zondag een ideale dag om lekker uit te niksen of een lekkere boswandeling te maken en 's avonds te genieten van een hete kop soep op de bank. Vandaag een Hollandse klassieker: erwtensoep, vandaag zonder vlees.


Wat heb je nodig voor 4 grote kommen?
400 gram spliterwten
2 laurierblaadjes
1/2 knolselderij
1 winterwortel
1 prei
Selderij
2 bouillonblokjes
Vegetarische (rook)worst

Bereiden:
Breng de spliterwten en laurierblaadjes met 2 liter water aan de kook, laat 45 tot 60 minuten zacht koken. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd in blokjes. Voeg de groente en bouillon toe en kook nog 30 tot 45 minuten. Voeg als laatste de worst (in plakjes) toe en serveer.

De soep is nog lekkerder als je hem een dag van te voren klaar maakt.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten