zondag 2 december 2012

Tarte tatin van sjalot

Een echte klassieker de tarte tatin, zowel zoet als hartig. Mijn voorkeur gaat uit naar hartig met witlof of zoals vandaag met sjalotten. Dit gerecht ziet er feestelijk uit, maar is erg makkelijk en snel te maken. Een ideaal gerecht voor als je indruk wilt maken, maar niet veel tijd hebt.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
25 gram rietsuiker
75 ml rode wijn
2 plakjes bladerdeeg
6 sjalotten, gehalveerd
75 gram veldsla
60 gram zachte geitenkaas
30 gram walnoten. grofgehakt
2 el olijfolie
Peper
Zout

Bereiden:
Laat de suiker en rode wijn op medium vuur inkoken tot een siroop. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit, tot het net wat groter is dan de ovenschaal die je gaat gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de siroop in een lage ronde ovenschaal (geen springvorm!) en verdeel over de hele bodem. Verdeel de sjalotten op de snijkant over de ovenschaal. Bedek de sjalotten met de bladerdeed, vouw de randen van het deeg om de sjalotten heen. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de tarte tatin in ongeveer 40 minuten gaar/
Maak ondertussen de salade. Meng de veldsla met olijfolie, peper en zout. Strooi de geitenkaas en walnoten over de salade.
Als de tarte tatin klaar is, keer je hem om op een groot bord.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten