vrijdag 7 december 2012

Stromboli

Pizza, calzone, foccacia je kan me er voor wakker maken. Zeker als ze zelf gebakken zijn. In het boek Vegalicious vond ik een recept voor stromboli, een soortt opgerolde pizza. In het recept gebruikten ze bakpoeder voor het deeg en minder bloem, ik gebruikte gist.
Met een salade ernaast is het een heerlijk hoofdgerecht, je kunt ook een grote versie maken en het serveren als borrelhapje.


Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Een snufje fijne kristalsuiker
1 theelepel gist
60 gram lauwwarm water
100 gram bloem
1 theelepel zout
Gegrilde paprika, in stukjes
Olijven, gehalveerd
Mozzarella, in stukken'
Basilicum
Olijfolie
Zeezout

Bereiden:
Meng het water, suiker en gist in een grote kom, laat het mengsel 10 minuten staan. Voeg de helft van de bloem toe en meng goed met een houten lepel, laat dit 15 minuten staan. Voeg de rest van de bloem toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is, minimaal 60 minuten.
Kneed het deeg kort door en rol uit tot een rechthoek. Verdeel de paprika, olijven, mozzarella en basilicum over het deeg, maar laat de randen vrij. Rol het deeg op en besprenkel met olijfolie en zeezout. laat de stromboli 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak de stromboli 30 - 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Bron: Vegalicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten