maandag 24 december 2012

Salade met gerookte zalm

Een echte klassieker salade met gerookte zalm, vandaag met een Yvette van Boven touch! De ingemaakte citroenschil gaf de salade wat meer diepgang. Maak je dit recept voor 4 personen, dan heb je een heerlijk voorgerecht. Maar je kunt de salade ook eten als maaltijd (met 2 personen).


Wat heb je nodig voor 4 personen?
350 gram haricot verts, schoongemaakt en afgehaald
400 gram wilde spinazie, gewassen
Basilicum, alleen de blaadjes
200 gram gerookte zalm, ga voor kwaliteid
4 lente uitjes, in dunne ringen
40 gram amandelen, geroosterd

1 ingemaakte citroen
1 rode ui, fijngesnipperd
Olijfolie
2 el witte wijnazijn
2 tl honing
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
Verse munt, de blaadjes
3-4 el volle yoghurt
Peper
Zout

Bereiden:
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Blancheer de haricot verts 5 minuten en spoel koud, Blancheer in dezelfde pan de spinazie 1-2 minunten en giet af in een zeef. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. 
Maak de ingemaakte citroen droog, halveer en verwijder het vruchtvlees. Snijd de helft van de schil in flinterdunne reepjes en zet weg. Snijd de andere helft van de schil in stukken en doe in de blender. Voeg hier de ui, een flinke scheut olijfolie, azijn, honing, knoflook, komijn, paprikapoeder en munt aan toe en blend tot een saus. Meng de yoghurt door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Haal de spinazie los en meng met de basilicumblaadjes, leg een hoopje op het bord. Verdeel de haricot verts en de zalm over de borden en druppel de dressing er royaal over. Maak af met de citroenschil, lente ui en amandelen.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten