donderdag 13 december 2012

Rozijnen-noten brood

Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? De geur van een versgebakken rozijnen-noten brood!



Wat heb je nodig voor 1 brood?
200 gram patentbloem
150 gram volkorenmeel
7 gram gedroogde gist
1 tl suiker
1 tl kaneel
1 tl zout
20 gram walnoten

20 gram hazelnoten
20 gram amandelen
50 gram rozijnen
150 ml handwarm water
1 ei
25 gram boter


Springvorm
Mixer (met de hand kneden kan ook)

Bereiden:
Meng de bloem en het meel. Doe het water, suiker en gist in een grote kom en laat 15 minuten staan. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en roer door met een houten lepel, laat weer 15 minuten staan.
Voeg de rest van het bloemmengsel, kaneel, zout, noten, rozijnen, ei en boter toe en kneed 10 minuten door, tot het een soepel deeg is. Laat het deeg in een afgedekte komt op een warme plaats 1 uur rijzen. Vet de springvorm in en leg de bol in de vorm, verspreid het deeg over de vorm. Laat het deeg afgedekt 45 tot 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak met een mes een aantal sneden in het brood. Bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar. Heerlijk om nog een beetje warm met wat roomboter te eten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten