vrijdag 21 december 2012

Romige paddenstoelensoep

Na een week (hard) werken heb ik vaak geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil ik wel wat lekkers en gezonds eten. Daarom vandaag een romige paddenstoelensoep.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Olijfolie
1 rode ui, genipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden
4 stengels bleekselderij, in plakjes
350 gram gemengde paddenstoelen, in plakken

750 ml paddenstoelenbouillon
Peper
Zout
40 gram slagroom
Peterselie, fijngesneden


Bereiden:
Verhit een scheut olijfolie in een (soep)pan en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en paddenstoelen toe bak op middenhoog vuur met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten zacht.
Haal wat paddenstoelen (garnering) uit de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 10 tot 15 minuten zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg peper, zout en slagroom toe en breng aan de kook.

Serveer met wat paddenstoelen en peterselie.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten