zaterdag 15 december 2012

Pompoen-kastanjesalade

Door Jamie (Oliver) bereidt ik pompoen meestal in de oven, de pompoen wordt dan heerlijk zacht, zoet en een beetje knapperig.
De pompoen 'slachten' kost het meeste tijd, daarna is het een kwestie van wachten tot de oven klaar is. Dit is een salade die als hoofdgerecht gegeten kan worden, maar ook ideaal is als bijgerecht met de kerstdagen.



Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 flespompoen
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kaneel
Peper
Zout
200 gram kastanjes, vacuüm verpakt
2 mandarijn
Extra vergine olijfolie
75 gram sla melange

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten (bewaar de pitten) en meng met de olijfolie, specerijen, peper en zout op een bakplaat. Rooster de pompoen in 45 minuten, de parten moeten zacht en krokant zijn.
Verwijder ondertussen de draden van de pompoenpitten en rooster de pitten en kastanjes in een droge koekenpan. Maak de dressing: pers 2 mandarijnen uit en meng de mandarijnensap met olijfolie, peper en zout tot een lekkere dressing.
Serveer de pompoen met een handje sla, wat dressing en de pitten en kastanjes.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten