dinsdag 4 december 2012

Pastinaak & knolselderij á la boulangère

Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar de pan en de oven doen het werk. Een lekkere combinatie van Hollandse groenten.



Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 ui, in ringen
Gedroogde tijm
1 el olijfolie
1/2 knolselderij, in dunne plakken
2 a 3 pastinaken, in dunne plakken
2 tenen knoflook geperst
250 ml groentebouillon

Bereiden:
Bak de uienringen met tijm in de olie op laag vuur 30-45 minuten tot ze licht zijn gekarameliseerd.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de ui en knoflook, dan een laag knolselderij en de pastinaak. Giet de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie. Bak 45 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en alle groente gaar is.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten