dinsdag 18 december 2012

Pannenkoek gevuld met paddenstoelenragout

Vandaag een herfstachtig gerecht: pannenkoeken gevuld met een paddenstoelen-notenragout, ideaal voor de stevige trek.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
200 ml volle melk
50 gram tarwebloem
50 gram boekweitmeel
1 ei
Zonnebloemolie
Boter
2 sjalotten, gesnipperd
200 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
1 el bloem
150 ml bouillon
25 gram pecannoten, gehakt
25 ml crème fraîche
25 gram pecorino, geraspt
Platte peterselie, fijngehakt
Peper
Zout

Bereiden:
Begin met het pannenkoekenbeslag. Meng de bloem, het meel  en een snufje zout en voeg de helft van de melk toe, meng met een garde. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en tot slot het ei. Laat als je daar tijd voor hebt, het beslag een half uur rusten. Bak van het beslag 6 dunne pannenkoeken met de zonnebloemolie. Je kunt de pannenkoeken warm houden tussen twee borden op een pan met kokend water.
Begin ondertussen aan de ragout. Smelt de boter en bak de ui en paddenstoelen ongeveer 3 minuten op hoog vuur, voeg de bloem toe en bak even mee. Voeg al roerend de bouillon toe en laat een paar minuten zacht koken. Voeg de pecannoten, crème fraîche en pecorino toe en warm even mee. Breng de ragout op smaak met peper en zot en roer op het laatste moment de helft van de peterselie erdoor.
Vul de pannenkoeken met de ragout en strooi er wat peterselie over.


Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten