zondag 9 december 2012

Paddenstoelenrisotto

Voor risotto zijn er vele recepten te vinden, elke familie & regio heeft zijn eigen recept. Het heeft de naam moeilijk te bereiden te zijn, daar heb ik gelukkig nog nooit wat van gemerkt. Doordeweeks maak ik vaak een snelle risotto en in het weekend maak ik er graag wat meer werk van. Vandaag een winterse risotto met rode wijn en paddenstoelen.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 el olijfolie
1 klontje boter
2 tomaten, ontveld en in blokjes
Salie
Rozemarijn
Basilicum
Gedroogde paddenstoelen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Groenteboullion
Peterselie
150 gram risottorijst (Bv. Arborio)
Rode wijn
40 gram pecorino, geraspt
250 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
75 gram rucola
Peper
Zout

Bereiden:
Overgiet de gedroogde paddenstoelen met kokend water tot ze net onder staan en laat minimaal 20 minuten weken. Giet ze af en knijp uit, let op gooi het paddenstoelenvocht niet weg.
Smelt de boter en 1 el olie in een pan en fruit op laag vuur de ui, knoflook, salie, rozemarijn en basilicum. Voeg na enkele minuten de tomaten toe en laat 15 minuten sudderen. Voeg dan de paddenstoelen, peper en zout toe en laat met een deksel op de pan een paar minuten sudderen. Vul ondertussen het paddenstoelenvocht aan met groentebouillon tot 350 ml. en houdt de bouillon warm.
Doe de rijst en peterselie bij de tomaten en laat even bakken, blus af met een flinke scheut rode wijn. Als de wijn is verdampt voeg je een soeplepel boullion door en als deze is opgenomen de volgende lepel boullion tot de rijst gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 7 a 8 minuten. Voeg de risotto & rucola toe aan de paddenstoelen en serveer met pecorino.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten