zaterdag 29 december 2012

Groentecouscous met dadels en geitenkaas

In de zomer eet ik graag koude couscous salades, maar in de winter heb ik de voorkeur voor warme gerechten, vandaag warme couscous. Dit is een gerecht wat ik vaak maak als ik geen zin heb om de deur uit te gaan voor de boodschappen, de meeste ingrediënten heb ik altijd wel op voorraad.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
225 gram diepvries (blad)spinazie
2 wortels, in plakken
1 tl bouillon poeder
150 gram couscous
60 gram zachte geitenkaas
Platte peterselie, de blaadjes
75 gram verse dadels, ontpit en gehalveerd
Peper
Zout

Bereiden:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook, voeg de spinazie toe en 100 ml water breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Roer af en toe door. Voeg de plakken wortel toe en laat nog 5 minuten koken, of tot de wortel bijna gaar is. Doe 75 ml water, de bouillon poeder en de couscous bij de spinazie en laat ongeveer 2 minuten wellen. Voeg als laatste de geitenkaas, dadels en peterselie toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten