woensdag 19 december 2012

Gratin van pastinaak en courgette

Pastinaak en courgette samen? Ik kon me er niks bij voorstellen, maar met kaas en room is bijna alles lekker, dus dit recept durfde ik wel te proberen. En ik ben blij dat ik hem heb gemaakt, de combinatie is geslaagd.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
2 gele courgettes
3 pastinaken
50 gram pecorino
125 ml volle melk
125 ml slagroom
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el boter
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgettes en pastinaken op een grove rasp. Laat de courgette in een zeef uitlekken. Rasp de pecorino op een fijne rasp. Meng de courgette, pastinaak, de helft van de pecorino en flink wat peper door elkaar. Meng de melk, slagroom, knoflook, peper en zout.
Vet een grote ovenschaal in, doe het courgette-pastinaak mengsel erin en druk goed aan. Schenk het roommengsel erover en bedek met de pecorino en blokjes/stukjes boter. Bak ongeveer 50 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten