donderdag 27 december 2012

Gewokte boerenkool

In Amerika weten ze het al langer, boerenkool is ook erg lekker in andere gerechten dan de traditionele stamppot. Wat denk je van boerenkoolchips, boerenkool in de smoothie, boerenkool in de salade of gewokte boerenkool. Vandaag de gewokte versie.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
50 gram boekweitnoedels
50 gram bruine rijst noedels
Zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
Sojasaus
400 gram gesneden verse boerenkool
30 gram pijnboompitten, geroosterd
Peper

Bereiden:
Kook de noedels in water met zout in 5 minuten beetgaar, spoel af onder koud water en zet aan de kant. Verhit de olie in de wok (hoog vuur) en fruit de ui en knoflook 1 á 2 minuten, voeg de peper en paprika toe en wok nog 1 á 2 minuten. Draai het vuur iets lager en blus af met een scheut sojasaus, voeg de boerenkool toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Warm de noedels mee met de gewokte boerenkool en serveer met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten