woensdag 12 december 2012

Gestoofde kastanjes met knolselderij

Officieel is het nog steeds herfst, al leek het afgelopen weekend meer op winter. Bij de herfst horen voor mij kastanjes. Vandaag gestoofd met knolselderij.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
1/2 knolselderij in stukken
1 el boter
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, ongepeld
4 laurierblaadjes
100 gram kastanjes, vacuüm verpakt
Scheut rode wijn
Glas groentebouillon
Peper
Zout
400 gram sperziebonen, afgehaald

Bereiden:
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Bak daarin de ui op laag vuur tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook, laurier, kastanjes, peper en zout toe en roer goed door. Laat met een deksel op de pan 10 minuten bakken. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook, laat koken tot de knolselderij gaar is en de saus ingedikt.
Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.

Voor het serveren druk je met een vork het pulp uit de teentjes knoflook.

Eet smakelijk!

Bron: Vegalicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten