dinsdag 11 december 2012

Gebakken rijst en cashewnoten

Heb je wat rijst over van de vorige dag? Dan is dit gerecht zo klaar, ideaal voor een drukke dag. Moet je nog rijst koken, dan kost het iets meer tijd.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram zilvervliesrijst
200 gram peultjes
200 gram doperwten, vers of diepvries
50 gram cashewnoten
Zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 cm gember, fijngehakt
2 eieren, geklutst
1 tl sesamolie
Sojasaus

Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de rijst droog stomen en afkoelen.
Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de groente ongeveer 2 minuten, giet af, spoel koud en zet even aan de kant. Rooster de cashewnoten in een droge wok goudbruin en zet even aan de kant.

Nu mag je gaan wokken. Verhit in zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook en gember kort, voeg de koude rijst en groente toe en bak ongeveer 2 minuten tot deze goed heet zijn. Schuif de rijst en groente naar de buitenkant van de wok en schenk de eieren & sesamolie in het midden van de wok, bak van de eieren een soort roerei/omelet. Als de eieren gaar zijn meng je deze door de rijst en groente, voeg de cashewnoten en sojasaus toe. En klaar is het gerecht.

Eet smakelijk!

Bron: Vegalicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten