zaterdag 22 december 2012

Ciabatta

Begin vandaag alvast met dit brood en je hebt morgenochtend een heerlijke luchtige en verse ciabatta bij het ontbijt!


Wat heb je nodig voor 3 broodjes?
Zuurdeeg:
1,2 gram droge gist
33 ml lauwwarm water
58 gram bloem

Deeg:
2,5 gram droge gist
67 ml lauwwarm water
84,9 gram bloem
2 tl zout
0,5 el olijfolie

Bereiden:
Zuurdeeg:
Meng de bloem, gist en water en kneed tot een soepel deeg. Maak een bolletje en doe in de kom, dek af met plasticfolie en laat 12 tot 15 uur rusten op een warme plek tot het deeg is gerezen en gezakt.

Deeg:
Voeg gist en water toe aan het zuurdeeg en roer door elkaar. Voeg de bloem en zout beetje voor beetje toe onder het kneden, dit duurt ongeveer 15 minuten. Het wordt een nat deeg. Voeg de olijfolie als laatste toe. Dek de kom af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen.
Bestrooi de bakplaat met bloem, laat het deeg er in drie delen met een lepel opvallen, de lucht mag er niet uit! Bestrooi je handen met bloem en maak er vooorzichtig rechthoeken/vierkanten van. Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Bron: De vegetarische bijbel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten