vrijdag 14 december 2012

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet ziet er feestelijk uit en is makkelijk te bereiden. Op zoek naar een simpel vegetarisch voorgerecht voor kerst? Zoek niet verder en maak deze carpaccio!



Wat heb je nodig voor 4 personen?
4 rode bieten
2 el balsamicoazijn
3 bos uien, in ringen
Verse peterselie
1 appel, in plakjes
100 gram komijnenkaas geraspt of in blokjes
Peper
Zout

Bereiden:
Bietjes kun je koken, maar door ze te roosteren krijgen ze meer smaak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en borstelde bieten goed schoon. Prik met een vork enkele gaatjes in de bieten en verpak elke biet apart in een stuk aluminiumfolie. Zet de pakketjes in een ovenschaal en bak ze gaar in 30 tot 45 minuten. Laat de bieten afkoelen en haal de schil er af. Snij de bieten in dunne plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met balsamicoazijn en verdeel de bos ui, peterselie, appel, kaas, zout en peper over de bietjes. Lekker met vers gebakken walnotenbrood.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten