zondag 18 november 2012

Wintersalade met bospeen & walnoten

Gierst, ooit een pak gekocht, maar het blijft maar in de kast staan. In Vegalicious van Alice Hart staat een wintersalade met spelt. De spelt heb ik vervangen door gierst en dat was een goede keus! Gierst komt weer vaker op het menu.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
Een bos bospeen
2 rode uien, in grove stukken
Olijfolie
Een handje walnoten
2 pruimen, in kwarten
1 teen knoflook, fijngesneden
30 gram zachte geitenkaas
100 gram gierst
1 tl mosterd
1 el rode wijnazijn
Verse peterselie, fijngehakt
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de bospeen schoon en snijdt in stukken. Leg de bospeen samen met de ui op een bakplaat en schep ze om met olijfolie, peper en zout. Bak ze 35-45 minuten in de oven, tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Doe de laatste 10 minuten de pruimen en walnoten bij de bospeen.

Kook ondertussen de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng voor de dressing 2 el olijfolie, mosterd, rode wijnazijn, knoflook, peper en zout.

Meng de groenten, gierst en dressing in een grote kom en bestrooi met verse peterselie en de geitenkaas.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten